2014. március 9., vasárnap

Krumplileves egyszerűen

Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 2-3 g fokhagyma, kolbászkarikák (kb 10-15 dkg), babérlevél, kb. 1 tk őrölt pirospaprika, 4 krumpli, 1 szelet zöldpaprika, házi ételízesítő, 1 tk só, csipet cukor, őrölt bors, tárkony, szemes bors, kis köménymag, 1-2 ek zsír, 1 ek. liszt, 2-3 ek tejföl, 1 tk ecet, 

Egy kevés zsiradékon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a babérleveleket és a kolbászkarikákat. Levéve a tűzről meghintjük pirospaprikával és hozzáadjuk a fokhagyma zúzalékot is. Az egészet felengedjük vízzel és apróra vágott krumplit  (aki gazdagítani szeretné, tehet még bele répa és zöldség karikákat is). Só, bors, ételízesítő, csipet cukor, szemes bors és köménymag, tárkony kíséretében, 1 szelet paprika hozzáadásával a levest felfőzzük.  Mikor a krumpli már félig megpuhult, kevés olajon világos rántást készítünk, majd levéve a tűzről tejföllel fellazítjuk és kikeverjük a rántást. A forró levesből keveset kiveszünk és elkeverjük vele a rántást, így hőkiegyelítés megtörtént, tehát a leveshez adagolhatjuk. Utólag ecettel készre ízesítjük a finom krumplilevesünket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése