2014. február 2., vasárnap

Vienetta

Tészta: 2 db 5 tojásos piskótát sütünk.
(2x5 tojás, 2x1 sütőpor, 2x1-1 ek. víz, 2x5 ek. cukor, 2x5 ek. liszt).
Ha a piskóták kihűltek. Hosszanti irányban 3-3 részre vágjuk.

Krém: 2 cs. tejszín ízű pudingport 6 dl tejben megfőzünk, majd ha kihűlt hozzáadjuk 25 dkg margarin, 20 dkg cukorral kikevert elegyét.
+ vízgőz felett felolvasztunk egy tábla étcsokit vagy étcsokis tortabevonót

Az első lapra rákenjük a krém egy részét és olvasztott csokit csorgatunk rá. Erre a következő piskótalap kerül, melyre megint krémet ill. olvasztott csokit csorgatunk. Az utolsó piskótalapot is ráhelyezzük, tetejére krémmel megkenjük, majd ezt is olvasztott csokival megcsorgatjuk.
A megmaradt krémmel bevonjuk a "piskótatorony" oldalát is.
Külseje nagyon hasonlít a Vienetta jégkrém tortára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése