2014. február 2., vasárnap

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók: 7 dkg vaj, 7 dkg cukor, 7 tojás, 7 dkg liszt, 1 dl tej, kb. 4 cs. vaníliás cukor

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd apródonként a tojássárgákat és a lisztet is hozzákeverjük.
Ezután kerül bele a tej és a tojásfehérjékből vert kemény hab 
Olajozott palacsintasütőben a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, majd a "sületlen" oldalával felfele egymásra csúsztatjuk őket (innen a neve)  és rögtön meghintjük a nyers részt vaníliás cukorral.
A legutolsó palacsinta a sült oldalával felfelé kerül a többire így kész a "palacsinta torta".
Ennek megfelelően tortaszerűen is szeleteljük. A rakott palacsintával ellentétben ezt a remekművet azonnal fogyaszthatjuk, nem kell sütőben is megsütni.
Tejesen szükségtelen más ízesítést tenni a a palacsinták közé, mert csak elrontja ezt a habos, könnyű ízt.
Talán nem a legelegánsabb vendégváró, de garantáltan függőséget okoz.
A palacsinták között madártejhez hasonló krémet vélünk érezni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése