2014. február 2., vasárnap

Igazi, házi gümölcsjoghurt

Egy 7 dl-es befőttesüveg aljába teszünk aszalt gyümölcsöket (ananászt, mazsolát, áfonyát), bármilyen idény vagy fagyasztott gyümölcsöt, 5 magvas gabonapehely keveréket esetleg 1 ek. házi lekvárt.
Amikor az üveg félig megtelt összeturmixolunk 1,5-2 banánt 3-4 ek akácmézzel és 6 tk. kókusztejporral és kb. 1/2 liter házi joghurttal. Ezt ráöntjük a gyümölcsökre.
Min 1 órát hagyjuk a hűtőben összeérni az ízeket.
Fogyasztáskor a poharunkba puffasztott amaratot és puffasztott tönkölyt teszünk és erre kanalazzuk rá a joghurtot.
Munkánk gyümölcse mennyei ízkavalkád lesz!
Mentes minden állományjavító, ízfokozó és mesterséges színezéktől!!! Gyermekeknek remek csemege.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése