töltelék: kb. 30-35 dkg túró + 1 cs. vaníliás cukor, 1-2 ek. cukor, 1 tojássárgája (reszelt citromhéj)
Keverőtálba szitáljuk a lisztet. A tejet meglangyosítjuk és kb. 1 dl tejben elmorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a porcukrot és - egy kis mélyedést készítve - beleöntjük a liszt közepébe .
Tetejére oldalról kis lisztet hintünk és letakarva kb. 15 percig kelni hagyjuk (azaz kovászt készítünk).
Hozzáadjuk a többi tejet a porcukrot, sót, tojássárgákat, majd 2 részletben hozzáadjuk a lágy vajat ill. a rumot. A lágy tésztát letakarva, meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 10 x 10 cm-es kockákat vágunk derelyemetszővel. Egyik felére kb. 1 ek. túrótölteléket teszünk és a másik felét ráhatjuk.
A fánkok (párnácskákat) mindkét oldalát forró zsiradékban kb. 1-1 perc alatt világosra sütjük. Tetejét porcukorral hinthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése