2014. február 2., vasárnap

Karamelizált, sült banán vanília sodóval

Hozzávalók 3 főre: 3 banán
Vaníliasodóhoz: 4 dl tej, 3 tojássárgája, 1 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 ek. liszt
3 banán + karamellizáláshoz 3 ek. cukor, 2 ek. méz, 1 tk margarin

A vaníliasodóhoz 3 dl tejet felteszünk főni, ezalatt a 3 tojássárgáját a cukorral, liszttel és a maradék 1 dl tejjel kikeverjük. Mikor a tej kezd melegedni csomómentesen elkeverjük benne a tojássárgás masszát és kevergetve felfőzzük, besűrítjük a sodót. Ekkor hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni.
A serpenyőbe beleszórjuk a cukrot és hozzáadjuk a mézet, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett aranybarnára karamelizáljuk a a cukrot. Mikor kezd barnulni, hozzáadunk 1 tk. margarint.
Amikor szép a színe belerakjuk a szép, egészséges banánokat és óvatosan locsolgatva bevonjuk vele a banánokat. Óvatosan átfordítjuk, hogy össze ne törjenek, majd tányérra szedjük, aláöntjük a sodót (aki szereti, adhat hozzá egy kis kókuszreszeléket is), langyosan kínáljuk. 
Igen laktató, ínycsiklandó finomság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése