2014. január 22., szerda

Zita szelet

Tészta: 6 tojássárgáját 6 ek. cukorral, 6 ek. vízzel, 2 ek. kakaóval, 15 dkg darált dióval, 6 ek. liszttel, 1/2 cs. sütőporral és 6 tojás keményre vert habjával összeállítjuk. A masszát kétfelé vesszük és egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 külön lapot sütünk belőle.


Alap vajas krém: 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk és kétfelé választjuk.

Gesztenyés krém: 35 dkg gesztenyemasszát 1 ek. rummal és a vajas krém felével kikeverjük.
Pudingos krém: 3 dl tejben felfőzünk 1 cs. vaníliás pudingport ( 1 ek. liszt hozzáadásával). Miután kihűlt hozzákeverjük a vajas krém másik felét.
A gesztenyés krémet rákenjük a diós tésztalapra. Erre kerül a pudingos krém, majd befedjük a 2. lappal. Tetejét porcukorral meghintjük.
                                                                                                                                                                                                                                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése