2014. január 22., szerda

Sport szelet

Hozzávalók: 2 dl tej, 25 dkg margarin, 30 dkg cukor, 3 ek. kakaópor, 50 dkg darált keksz, 2 ek baracklekvár (elhagyható),  0,5 dl rum (vagy rumaroma),
Máz a tetejére: 1 tábla étcsoki, 1 narancs reszelt héja, 4 ek. olaj

A tejben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a rumaromát.
A masszát vékonyan kiolajozott tálcára vagy jénai tálba - ill. tepsibe - terítjük és a tetejét tükörsimára egyengetjük el. A tortabevonót forró víz felett megolvasztjuk és hozzákeverjük az étolajat.          
A masszát a süti tetejére öntjük és ezt is jól elsimítjuk. Kb. 20 perc alatt megdermed a hűtőben.
Ezután hosszúkásan (sport szelet méretűre) szeleteljük.
Nagyon finom, ha a mázhoz 1 narancs reszelt héját is hozzákeverjük mielőtt rákennénk a sütire.
         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése