2014. január 22., szerda

Kinder pingu

Krém: 3 dl tejszínt 1 cs. instant zselatinfix-el és 5 ek. cukorral kemény habbá verjük. Majd apródonként hozzákeverünk 50 dkg mascarponét és 1 ek. híg mézet. Ezt a krémet érdemes előző nap megcsinálni, hogy tudjon állni a hűtőben

Tészta: 2 db 4 tojásos piskótát sütünk
A piskótára rákenjük a krémet, majd erre pár kanálnyi felmelegített mogyorókrémet csorgatunk. Erre helyezzük a piskóta másik lapját és bevonjuk csokimázzal ( 20 dkg étcsoki + 1 ek. víz gőz felett felolvasztva, majd hozzá 10 dkg margarin vagy egy kevés étolaj). Hosszú szeletekre vágva kínáljuk.

Mogyorókrém helyett készíthetünk ropogós csokimázat a krém közepébe. Gőz felett felolvasztunk 15 dkg csokoládét 1 ek. vízzel, majd adjunk hozzá 10 dkg margarint és 2 ek. olajat. Ha kissé kihűlt csorgassuk a krémfelének a tetejére és tegyük hidegre, hogy a csoki megdermedjen.
Ekkor mehet rá a másik adag krém és a piskótalap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése