2014. január 28., kedd

Tarhonya leves

Hozzávalók: 1 marék tarhonya (1,5 dl), 1 kisebb vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 1 púpos tk pirospaprika, 1 csipet őrölt köménymag, vegeta, só, bors, 2-3 burgonya, 1 szelet zöldpaprika

Kevés olajon rózsaszínre pirítjuk a tarhonyát, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és együtt pirítjuk még tovább őket. Levéve a tűzről csipetnyi pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, vegetát, sót, borsot, őrölt köményt szórunk rá. Hozzáadjuk a megpucolt, apróra felkockázott burgonyát és a zöldpaprika szeletet. Felengedjük vízzel és készre főzzük.
Aki szereti tehet bele kolbászkarikákat vagy lepítani is édemes a kolbászakrikákat és utólag a leveshez adni így talán még finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése