2014. január 28., kedd

Frankfurti leves


Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1-2 g. fokhagyma, 1 tk pirospaprika (elhagyható),1/2 fej közepes kelkáposzta, 2 közepes burgonya, só, bors, majoranna, 1 mk köménymag, zöldség zöldje, 2-3 db virsli, 2 dl tejföl

Kevés olajon a felkarikázott virsliket lepirítjuk, majd egy tányérba kiszedjük. A visszamaradt olajon a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, lehúzva a tűzről meghintjük pirospaprikával és kevés köménymaggal. Hozzáadjuk a fokhagyma zúzalékot és a vékony metéltre vágott kelkáposzta leveleket és a felkockázott krumplit is. 
Sóval, borssal, apróra vágott majorannával, zöldség zöldjével ízesítjük, majd kevés vízzel felöntjük és lassan puhára pároljuk.
Zsemleszínű rántást készítünk, amibe belekeverünk 1-2 dl tejfölt, majd besűrítjük vele a levest. Ekkor visszatesszük a lesütött virslikarikákatt, majd az egészet újra felfőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése