2014. január 19., vasárnap

Mexikói vagdalt avagy zöldséges fasírt

Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 4-5 g fokhagyma, só, bors, vegeta, őrölt piros  paprika, 25 dkg konzerv kukorica, 25 dkg zöldborsó, 2 db paradicsompaprika, zsemlemorzsa

A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, a tojással a reszelt hagymával és a  fokhagyma zúzalékkal.  Hozzáadjuk a borsót, a kukoricát ill az apróra vágott pritamin paprikát. Kb 1 órán át pihentetjük a hűtőben a masszát hogy az ízek összeérjenek. Hosszúkás cipót formázunk a fasírozottból és a külsejét zsemlemorzsába forgatjuk.

Zsírozott formába vagy sima zsírozott tepsibe rakjuk és kb 1 óra alatt ropogósra sütjük a egybesült, zöldséges fasírtot. Srégen szeletelve hosszúkás vagdaltakat kínálunk krumplipürével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése