2014. január 19., vasárnap

Gomba leves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, liszt, só, bors, házi vegeta, petrezselyem zöldje, 1 szál felkockázott répa és zöldség, kb. 2 dl tejföl, citromlé

A vékonyra szelt vöröshagymát és az apróra vágott - megmosott - gombát kevés olajon megfuttatjuk.
Kb. 1 ek. liszttel meghintjük, majd kevés pirítás után 2 pohár vízzel felöntjük. Sóval, borssal, vegetával, petrezselyem zölddel ízesítjük és hozzáadjuk a zöldséget, répát.
Kb. 1/2 óra múlva felöntjük 1 dl vízzel elkevert tejföllel.
Pár csepp citromlével megcsöpögtetjük, majd 1 tojásból nokedlit szaggatunk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése