Hozzávalók: ½ kg liszt, 2,5 ek. cukor, 2 tojás sárgája, 1 ek. zsír,
3 dl tej,
2,5 dkg élesztő + 1 dl
cukros tej, szilvalekvár,
Tetejére: 1 egész tojás, kb 20 dkg durvára vágott dió + cukor
A téglalapok közepébe 1 kk. szilvalekvárt teszünk és kifliket
sodrunk belőlük. Tetejét tojással megkenjük és beleforgatjuk a tetejét előbb a
durvára vágott dióba, majd cukorba (korábban a cukrot és a diót összekevertem, de a cukor mindig leült az alájára, a dió maradt csak felül azóta külön forgatom bele).
Kb 160 C-ra előmelegített
sütőben kb. 20-25 perc alatt világosra sütjük. Ha kicsit túlbarnul az a tetejére került cukor miatt van.
Ez a tészta alkalmas
batyunak, csigának, buktának, gyors kalácsnak is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése