2014. január 19., vasárnap

Mese almás krémes

Tészta:
60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 2 tojás, 1 cs. sütőpor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 2 ek. cukor. Ebből 3 lapot kell sütni a (gáz)tepsi hátulján.

Krém: 1 l tejben 3 cs. vaníliás pudingot 6 ek. cukorral megfőzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk  25 dkg vaj + 15 dkg porcukor habosra kevert elegyét.

Almás töltelék: kb. 1,5 kg megpucolt, lereszelt almát megpárolunk

Az I. lapra még langyosan rákenjük a megpárolt almát, melyet meghintünk 2 cs. vaníliás cukorral és egy kevés fahéjjal. Erre kerül a II. lap, amire rákenjük a langyos pudingos krémet. Ezt a III. lappal befedjük. Kb. 1 napig állni hagyjuk, majd szeletelés  előtt tetejét porcukorral meghintjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése