2014. január 18., szombat

Mákos kekszek


Hozzávalók: 2 tojás, 20 dkg (apró) zabpehely, 40 dkg liszt, 1 cs, sütőpor, 4 dkg darált mák, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 5 ek. méz, kevés tej, díszítéshez egész mákszemek

Válasszuk szét a tojásokat és a tojássárgákhoz adjuk hozzá apródonként az össze hozzávalót. A tojásfehérjéket egy tálkában tegyük be a hűtőbe. Az egészet állítsuk össze egy kis tejjel.
Formázzunk 2-3 hengert és alufóliában tegyük a hűtőbe dermedni egy éjszakára.
A fólia eltávolítása után kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk fel a hengereket és a kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Ekkor a tojásfehérjékkel kenjük le a tetejüket és szúrjuk meg mákszemekkel.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése