2014. január 24., péntek

Kókusztekercs, keksztekercs


Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 2 ek. baracklekvár, 2 adag feketekávé, 3 ek. kakaó, 10 ek. porcukor, 1 dl rum, kb. 3-4 dl tej

Krém: 20 dkg teavaj, 4 ek. porcukor, ½ cs. kókuszreszelék

A kekszet, a lekvárt, kávét, kakaót, porcukrot, és a rumot annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy állagot kapjunk. Annyi tej kell, amennyit a massza feliszik. A tészta kicsit ragacsos, de nem kell tőle megijedni.
Készíthetünk egy nagyobb vagy 2 kisebb roládot, ennek megfelelően egyben vagy 2 részre osztva folpack tetején kb. ½ ujjnyi vastagra kinyújtjuk (kanállal is elnyomkodhatjuk, ill tehetünk a tetejére másik folpackot és nyújtófát végiggörgetjük rajta). A belsejét a kikavart krémmel megkenjük, majd az egészet hosszanti irányban feltekerjük és a kókuszreszelék másik felébe forgatjuk. 
Az egészet szorosan körbetekerjük a folpackkal és a végét elkötve kb. 12 órán át hagyjuk a hűtőben állni a keksztekercset, utána ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
Egyéb töltelékkel is készíthetjük a tekercsünket!

Raffaello krém: (finomabb a vajkrémnél): 3 ek. liszt, 5 ek. porcukor, 4 dl tej sűrű főzete, melybe a tűzről levéve 10 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot és 10 dkg kókuszreszeléket keverünk.

Gesztenye krém: (finomabb a vajkrémnél): 25 dkg gesztenye massza, 10 dkg porcukor, 12 dkg margarin, pár csepp rum

A hozzávalókat kikeverjük és a kinyújtott tésztát megkenjük vele majd ugyanúgy feltekerjük és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése