2014. január 24., péntek

Egybesült csirkemell

 

A csirkemellet lefejtjük a csontról és kettévágjuk. Alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, házi vegetával, kis majorannával és bazsalikommal majd kb.  órát állni hagyjuk.
Ekkor kevés forró zsiradékban (bőrös felükkel előbb lefelé fordítva, később megfordítva) hirtelen, pirosra elősütjük.
Ekkor levesszük s tűzről és kb. 1 dl langyos vizet öntünk rá és fedő alatt kb. 15-20 percig pároljuk. Hústűvel ellenőrizzük puhára párolódott-e a  csirkemell. Amikor kész van áthelyezzük egy jénai tálba és lefedjük.
Ha szeretnénk pirosabbra sütni, forró zsiradékba mindkét oldalát pár pillanat alatt újrasütjük. Fontos, hogy nem tartson sokáig a sütés, mert a csirkemell kiszárad és nem lesz omlós.
Amint egy kicsit kihűlt, éles késsel ujjnyi szeletekre vágjuk. Kedvünk szerint bulgurral, rizzsel vagy krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése