2014. február 1., szombat

Gulyásleves (komatálban)


Hozzávalók: 70-80 dkg marhahús, 1 fej vöröshagyma, 1-2 g fokhagyma, só, bors, pirospaprika, babérlevél,  házi vegeta, 1-1 zöldség, répa, 1 paradicsom, 1 szelet zöldpaprika

A marhahúst (aki nem szereti lehet sertéshús is) apró kockákra vágunk. 
A hagymát szintén nagyon apróra összevágunk. Pici olajon megdinszteljük a hagymát és a húst, néha kis vizet öntünk alá, majd a fokhagyma zúzalékot is hozzáadjuk. Amikor félig megpuhult, megtisztított, karikákra vágott zöldséget és sárgarépát adunk hozzá. Kicsit kevergetjük. 1 ek. lisztet és pirospaprikát szórunk rá és vízzel felengedjük, hogy ne legyen túl híg. Teszünk bele 1 paradicsomot, 1 zöldpaprikát, 1 babérlevelet, ízlés szerint sót, borsot és vegetát. 2-3 krumplit meghámozunk, apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk. 1 szál lestyánt is tehetünk bele.
Amikor megfőtt akkor nokedlit vagy valamilyen apró tésztát, tarhonyát adunk hozzá. Aki szereti az utolsó pillanatban pár szelet erős paprikát is karikázhat bele.
Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése