2014. január 31., péntek

Búvár túrós

Tészta: 7 ek cukor, 6 tojás, 3 dl étolaj, 2 cs. vaníliás cukor, 35 dkg liszt,  3 dl tej, 1 tk. szódabikarbóna (vagy sütőpor), 1/2 citrom leve vagy 1 ek citromlé,
             + a tészta feléhez 2 csapott ek. cukrozatlan kakaó

Tetejére: 50 dkg túró, 2 ek. cukor,  2 ek tejföl, 1 cs. vaníliás pudingpor
               + házi szilvalekvár

A túrókrémet is kikeverjük és pihentetjük.
A tésztához valókat csomómentesre kikeverjük és egy közepes vajas-lisztes tepsibe öntjük a felét.
A másik felébe kakaóport keverünk és a sárga tésztába halmokat rakunk, majd villával márványozhatjuk is.
Ennek a tetejébe felváltva a túrókrém ill. a szilvalekvár halmokat teszünk.
Természetesen tehetünk bele mákot, fahéjat vagy másfajta lekvárt vagy mazsolát is.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése