2020. szeptember 27., vasárnap

Tonhalas spagetti

Hozzávalók: 1 tonhal konzerv, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevél, bazsalikom, petrezselyem zöldje, rozmaring, oregano, olívaolaj, spagetti, citromlé

A spagettit feltesszük főni, ezalatt elkészítjük a pasztát.

1 ek olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd mehetnek bele az apróra metélt zöld fűszerek és a babérlevél, amivel együtt még kicsit kevergetjük hogy az aromák kioldódjanak. 

Mehet bele a fokhagyma és az apróra tépett tonhal darabkák és egy csipet só, bors. Az egészet picit felöntjük 2-3 ek vízzel (amit a spagetti főzővizéből kiveszünk), nehogy a fokhagyma megkeseredjen. Az egészet összerottyanjuk és a megfőzött spagettire halmozzuk az egészet. Az ínyencek pár csepp citromlével is meglocsolhatják, mert a zöld fűszerek ízét nagyon kiadja.

Még melegen kínáljuk. Ha szeretnénk egy kis parmezán sajtot reszelhetünk a tetejére közvetlenül fogyasztás előtt.

Természetesen végtelen módon variálható az ízlésünk szerint. Aki szereti kapribogyót vagy olíva bogyó karikákat, kaprot, koktélparadicsomot is dobálhat rá. Van aki víz helyett paradicsomlével ill. tejszínnel lazítja a tonhalas pasztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése