2014. január 18., szombat

Kínai csirkés pirított tészta

Hozzávalók: 1 cs spagetti, 1 nagy fej lila hagyma, 1 bögre zöldborsó, 2-3 szál sárgarépa, 20 dkg csiperke gomba, 25 dkg csirkemell, só, bors, grillfűszer keverék, szójaszósz, 1 ek citromlé, vaj, olaj, 1 ek cukor, szezámmag

A csirkemellet előző este felcsíkozzuk és sóval, borssal meghintjük, majd szójaszószba áztatjuk egy egész éjjel a hűtőben. 
A tésztát sütőpapíron szétterítjük, szárazon (olaj nélkül) előmelegített sütőben addig pirítjuk míg szép barnás színt kap. Ezért hívják pirított tésztának. Ezután hagyományos módon megfőzzük. 
A lila hagymát közepes vastagságú csíkokra a répát vékony csíkokra vágjuk a gombát negyedeljük. A húst kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk, kiszedjük és lefedve, melegen tartjuk. Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk az összes zöldséget kevés sóval, borssal, cukorral és szójaszósszal. 
A zöldségeket finoman ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpirulniuk). Ezután apródonként, kisebb adagokban a húst és a tésztát is visszaadagoljuk, 2-3 ek citromlével, további aag szójaszósszal meglocsoljuk és az egészet jól átforgatjuk.
Sokan vékonyra csíkozott káposztát is adnak a zöldségekhez. Kínáláskor pirított vagy natúr szezámmaggal meghintjük a kínai pirított, sült tésztánkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése