2014. január 22., szerda

Rizskoch


Hozzávalók: 1 bögre rizs (3 dl-es bögre), 1 liter tej, 5 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só, 3 tojás, 5 dkg vaj, málnaszörp

A megmosott rizst egy csipet sóval, annyi vízben ami épp ellepi feltesszük főni. Mikor a vizet már majdnem elfőtte ráöntjük a cukros, vaníliás cukros tejet és puhára főzzük benne a rizst. Minden liter tejhez kb 3 dl rizst számolunk.  A tűzről levéve lefedve hagyjuk hogy még megszívja magát a tejjel és hagyjuk teljesen kihűlni (különben a belekeverésre váró tojásból rántotta lesz). Ezután  hozzáadjuk a vajjal kikevert tojások felvert sárgáját és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék csipet sóval keményre vert habját is.
Vajas, zsemlemorzsával meghintett kb 20x30 cm-es tepsibe öntjük a rizs felfújtat és világosra sütjük. Ha kihűlt, kockára vágva porcukorral, málnaszörppel, lekvárral, csokiöntettel esetleg tejszínhabbal kínáljuk a rizskochot (rizskók).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése