Tészta: 25 dkg liszt, 12,5 dkg
margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 ek. cukrozatlan kakaó és ha szükséges annyi tej,
hogy jól nyújtható legyen a tészta
Krém 1: 6 tojásfehérje, 20 dkg
porcukor, 20 dkg kókuszreszelék
Krém 2: 6 tojássárgája, 3 dl tej, 3
ek. liszt, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor
A margarint belemorzsoljuk a lisztbe és a többi hozzáavalóval a tésztát
összeállítjuk. A felét kinyújtjuk 33x25 cm-es vajas-lisztes tepsibe tesszük. A
tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett habverővel felverjük, majd belekeverjük a
kókuszreszeléket is. Vizes hablapáttal a masszát a tésztára simítjuk és a tészta másik kinyújtott
felével lefedjük.
Villával megszurkáljuk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Mí a tészta sül, a tojássárgákat a liszttel és a
tejjel csomómentesre eldolgozzuk és megfőzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd
a főtt tejes krémmel habverővel eldolgozzuk. Ezt a még meleg tészta tetejére kenjük (így puhítja meg a felső lapot a langyos krém) és reszelt
csokival/ vagy kakóporral/ kókuszreszelékkel meghintjük. De csokimázat is készíthetünk bevonóként. Hosszúkásra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése