2025. szeptember 9., kedd

Cukkinikrém lecsós alappal

Hozzávalók: 1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini, olaj, 1 nagyobb vöröshagyma +  1 lilahagyma (vagy 2 vöröshagyma), 5-6 g. fokhagyma, 4-5 paprika, 1/2 kg paradicsom, só, bors, oregano, bazsalikom, kakukkfű

A cukkinit, a hagymákat, paprikát, paradicsomot felkarikázzuk és egy sütőparírral bélelt tepsibe tesszük. Sóval, borssal, oreganóval meghintjük, olajjal meglocsoljuk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percen át sütjük a zöldségeket. 

A sült zöldségeket egy hőálló (!) lábasba/tálba tesszük, adunk hozzá friss bazsalikomot és kakukkfüvet, majd botmixer segítségével az egészet pürésítjük és tovább ízesítjük kedvünk szerint, majd egy kicsit felfőzzük csak annyira hogy sűrűbb, kenhető legyen a krém. Ha agyobb adagot készítünk még forrón üvegekbe mérve, szárazdunsztban télire is eltehetjük a finom fűszeres, lecsós alapú cukkinikrémet. Nagyon finom piritós kenyérre kenve, mártogatósként vagy tészta feltétként kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése