2025. szeptember 7., vasárnap

Diós-mézes fügés beledobálós sütemény

Hozzávalók:  3 tojás, 10 dkg cukor, 4 dl joghurt, 1 tk. fahéj, 10 dkg dió, 1 dl olaj, 30 dkg liszt, csipet só, 1 cs. sütőpor,méz, füge

A tojásokat a cukorral és a joghurttal elkeverjük, belecsorgatjuk az olajat és azzal is tovább keverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral, sóval elkevert lisztet, meghintjük fahéjjal, belerakjuk a darált diót majd az egészet átforgatjuk. Ez egy kicsit nehézkes, ragacsos tészta lesz, amit egy sütőporral bélelt kb 30x 20 cm-es tepsibe belesimítjuk. A tetejére karikázzuk a fügét és mézet vagy barnacukrot hintünk rá. 

180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 35-40 perc alatt megsütjük ez a kevert, beledobálós fügés süteményt. Természetesen, ha nincs fügénk, szilvát is tehetünk a sütemény tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése