2025. július 15., kedd

Mogyorós kocka

Piskóta: 6 tojás, 6 ek liszt, 6 ek cukor, 1 cs sütőpor, 2 ek olaj, 2 ek cukrozatlan kakaópor

Krém: 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dl kávé, 15 dkg mogyorókrém,  15 dkg finomra darált  sós mogyoró, 2 dl tejszín

Tetejére: 15 dkg étcsoki, 2 ek olaj, 5 dkg durvára vágott sós mogyoró

A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük,  majd belecsorgatjuk az étolajat. Végül a tojások fehérjét - a cukor másik felével-  felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy a hab lehetőleg ne törjön össze, majd hozzászitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Ezután a masszát 3 részre osztjuk és az egyibe belekeverjük a kakaóport. Kb 25x25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben simítjuk a piskótát és kicsit a tepsit a pulthoz ütögetjük. 180 C-ra előmelegített sütőben egyesével megsütjük a 3 piskótalapot kb 15-15 perc alatt. Míg hülnek a piskóták addig elkészítjük a krémet. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet, a finomra darált mogyorót. Ezután a keményre vert tejszínt is hozzáforgatjuk a krémhez. Egy fehér piskótára kenjük a krém felét, majd erre helyezzük a barna piskótát, amire rákenjük a mogyorókrém másik felét és befedjük a fehér piskótával.

Gőz felett az olajjal felmelegítjük a csokoládét és bevonjük vele a süteményt. Tetejét meghintjük a durára vágott mogyoróval. Ha teljesen kihűlt, természetesen kockára vágva kínáljuk a mogyorós kockát.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése