Krém: 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dl kávé, 15 dkg mogyorókrém, 15 dkg finomra darált sós mogyoró, 2 dl tejszín
Tetejére: 15 dkg étcsoki, 2 ek olaj, 5 dkg durvára vágott sós mogyoró
A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd belecsorgatjuk az étolajat. Végül a tojások fehérjét - a cukor másik felével- felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy a hab lehetőleg ne törjön össze, majd hozzászitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Ezután a masszát 3 részre osztjuk és az egyibe belekeverjük a kakaóport. Kb 25x25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben simítjuk a piskótát és kicsit a tepsit a pulthoz ütögetjük. 180 C-ra előmelegített sütőben egyesével megsütjük a 3 piskótalapot kb 15-15 perc alatt. Míg hülnek a piskóták addig elkészítjük a krémet. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet, a finomra darált mogyorót. Ezután a keményre vert tejszínt is hozzáforgatjuk a krémhez. Egy fehér piskótára kenjük a krém felét, majd erre helyezzük a barna piskótát, amire rákenjük a mogyorókrém másik felét és befedjük a fehér piskótával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése