2025. július 20., vasárnap

Mézes, szójaszószos csirkemell

Hozzávalók (kb. 4 főre): 1 egész csirkemell, só, bors, liszt, 2 ek. méz, 3-4 ek szójaszósz, 1 ek citromlé, olaj

A csikemelleket vastagon beirdaljuk és sóval, borssal bedörzsöljük, majd hagyjuk állni  min. 1/2 órát. Közben 3-4 ek szójaszószban elkeverjük a mézet és a citromlét (van aki zúzott fokhagymát is kever a szószba). A húst lisztbe forgatjuk, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát lesütjük. Ha a csirkemell nagyon vastag, akkor kis lángon fedő alatt előbb pároljuk, hogy a hús át tudjon sülni. Kivesszük a húst és visszamaradt zsiradékba beleöntjük a citromos, mézes szójaszószt. 

Amikor a szósz kicsit felforr, visszahelyezzük a csirkemelleket és mindkét oldalát átforgatjuk, hogy a ragacsos máz bevonja húst. Ezután kiszedjük és egy fa vágódszekán hagyjuk pár percet pihenni a húst, majd keresztbe kis szeleteket vágunk belőle. Zöldsalátával, franciasalátával vagy sültkrumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése