2014. február 17., hétfő

Csirkeragu variációk

Mediterrrán csirkeragu

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 50 dkg csirkemell, 2 piros- 2 sárga kaliforniai paprika, 1 zsenge cukkini, kevés kakukkfű, só, bors, oregano, 3-4 ek sűrített paradicsom

Olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk kockákra vágott csirkemellet. Saját levében hagyjuk a húst párolódni. Mikor félig megpárolódott a hús, hozzáadjuk a felkockázott paprika és cukkini darabokat, sóval borssal, oreganóval, kakukkfűvel fűszerezzük. Belekavarjuk a sűrített paradicsomot és az egészet összeforraljuk. Bulgurral, rizzsel, tésztával kínálhatjuk.

Ananászos, hawai csirkeragu
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 50 dkg csirkemell (v. pulykamell), 2 g. fokhagyma, 1 darabolt ananászkonzerv,  curry por, kevés olaj, liszt, só, bors, házi vegeta, zöldség zöldje, 2 dl tejszín (vagy vagy húslé)

Olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk kockákra vágott csirkemellet. Saját levében hagyjuk a húst párolódni. Ezután hozzáadjuk a húzott fokhagymát, sót, borsot, curry port, vegetát, ananászkonzervet és kevés vízzel az egészet félpuhára pároljuk. A végén tejszínnel vagy húslével felengedjük a ragut. Rizzsel kínáljuk.

Zöldborsós csirkeragu
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 50 dkg csirkemell (v. pulykamell), 2 g. fokhagyma, 30 dkg zöldborsó, (gomba), zöldség zöldje, kevés olaj, liszt, só, bors, házi vegeta, 2 dl tejföl

Olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk csíkokra vágott csirkemellet. Saját levében hagyjuk a húst párolódni. Ezután hozzáadjuk a húzott fokhagymát, sót, borsot, vegetát és kevés vízzel az egészet félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsó (és a gombát).

2 dl tejfölt elkeverünk 1,5 ek. liszttel és behabarjuk vele a ragut, meghintjük aprított zöldség zöldjével, kicsit vízzel felöntjük és készre főzzük. Rizzsel, nokedlivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése