Másnap a csíráztató edényünk szűrős részén a vizet leszűrjük róla és a zárt edénykére ráhelyezve hagyjuk lecsöpögni, hogy a nedves magocska "meginduljon".
Mindennap reggel és este a szűrőedénykét a vízcsap alá tesszük és friss vízzel átöblítjük a csírákat, majd hagyjuk, hogy a víz az alsó edénykébe napközben lecsepeghessen.
A magoktól függően 3-6 nap alatt kész a vitaminban, ásványi anyagban, fehérjében gazdag csíránk. Fogyaszthatjuk szendvicsbe rakva, salátákba és önmagában is. Pár napig hűtőben tárolható. Érdemes annyit készíteni, amennyi 1-2 nap alatt elfogy.
Az ablakpárkányba téve, világos helyen készült csíránk magasabb C vitamin és klorofill tartalommal rendelkezik majd.
Ha a konyhapulton, sötétebb helyen csíráztatunk több B2 vitamint nyerünk a szervezetünk számára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése