2014. február 17., hétfő

Nokedli (galuska)

Hozzávalók:  ~ 40 dkg liszt, 4 db tojás, csipet só, víz

Egy nagyobb lábosban egy csipet sóval  vizet teszünk fel főni
A tojásokat csipet sóval lazára keverjük ránézésére kb. ugyanannyi vizet is adunk hozzá, majd annyi lisztet kevergetünk apródonként hozzá, hogy fényes, kicsit ragacsos állagú masszát kapjunk van aki lágyítja a masszát 1 jó evőkanál tejföllel, de ez elhagyható.
Nem kell túlzottan kidolgozni.
A zubogó vízbe szaggatjuk kislyukú nokedliszaggató segítségével. A vízben szaggatás után azonnal elkeverjük így nem ragad le és nem tapad össze.
1-2 percen belül feljön a víz tetejére és lyukas szedőkanállal kiszedjük és pár csepp olajat azonnal rácsepegtetünk és összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
Színezhetjük és ízesíthetjük spenóttal vagy egyéb zöld fűszerrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése