2014. január 22., szerda

Tojásos nokedli

Hozzávalók: 0,35 kg liszt, 2 tojás, 3-4 ek. olaj, só (paraj), + 4 tojás, (1 nagy gerezd zúzott fokhagyma)

A lisztből 2 tojással, kevés sóval galuskatésztát készítünk (tehetünk bele megabált, leturmixolt paraj + 1 gerezd zúzott fokhagymát) annyi vizet adva hozzá, hogy inkább keményebb legyen a tésztánk. Bő, forró, sós vízbe szaggatjuk. Leszűrés után mossuk át hideg folyóvízzel. 
Egy serpenyőben 3-4 ek. zsiradékot vagy olajat forrósítunk, erre tesszük a megszűrt galuskát, majd a felvert, picit sózott 4 tojást ráöntjük, és folytonos keverés mellet addig sütjük, amíg a tojás bevonja a tésztát, és olyan lesz az állaga, mint a rántottáé. Fejes salátával kiváló.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése