2014. január 22., szerda

Bounty szelet


Tészta: 25 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 ek. cukrozatlan kakaó és ha szükséges annyi tej, hogy jól nyújtható legyen a tészta

Krém 1: 6 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék

Krém 2: 6 tojássárgája, 3 dl tej, 3 ek. liszt, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor

A margarint belemorzsoljuk a lisztbe és a többi hozzáavalóval a tésztát  összeállítjuk. A felét kinyújtjuk 33x25 cm-es vajas-lisztes tepsibe tesszük. A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett habverővel felverjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is. Vizes hablapáttal a masszát a tésztára simítjuk és a tészta másik kinyújtott felével lefedjük.

Villával megszurkáljuk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.  
Mí a tészta sül, a tojássárgákat a liszttel és a tejjel csomómentesre eldolgozzuk és megfőzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a főtt tejes krémmel habverővel eldolgozzuk. Ezt a még meleg tészta tetejére kenjük (így puhítja meg a felső lapot a langyos krém) és reszelt csokival/ vagy kakóporral/ kókuszreszelékkel meghintjük. De csokimázat is készíthetünk bevonóként. Hosszúkásra szeleteljük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése