Hamis Tiramisu
Krém:
- 2 cs. vaníliás pudingport 1 cs vaníliás cukorral tejben a szokásos módon megfőzünk
- 25 dkg margarint 25 dkg cukorral és tojássárgájával kikeverünk
- 3 dl tejszínt csipet cukorral kemény habbá verünk
Ha a puding kihűlt összekeverjük a vajas krémmel és a felvert tejszínnel és hozzáadunk 1 kk. őrölt fahéjat. 2 cs. babapiskótát megforgatunk kávéba, melybe kevés rumot csöpögtettünk. Ezt egy jénai tálba egymás mellé lerakjuk és krémmel bevonjuk.
Folytatjuk a rétegezést és egy sor kávés babapiskóta és krém következik. Tetejét egy kevés kakaóporral díszíthetjük.
Az eredeti Tiramisu (fél adag)
Hozzávalók: kb. 25 db babapiskóta, 3 dl kávé, 1 ek rum, 25 dkg mascarpone, 2 tojás, 2 cs.vaníliás cukor, 2 ek kristálycukor, kakaópor
A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a mascarponét. A tojások fehérjét a vaníliás cukorral keményre verjük., Majd a 2 krémet jól egybedolgozzuk.
A kávéba belemártjuk a babapiskótákat és egy jénaiba vagy bármilyen tálba lerakjuk, amit a krémmel befedjük. A rétegezést úgy folytatjuk, hogy felülre mindenképpen krém kerüljön. Olasz desszertünk tetejét vékonyan kakaóporral meghintjük, majd hűtőben min. 4- órát pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése