2014. január 13., hétfő

Szakállas pogácsa

Pogácsa: 70 dkg liszt, 2 dl tejföl, 5 tojássárgája, 1 ek. só, 1 tk. pirospaprika, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 csipet cukor, olvasztott zsír

 Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összeállítjuk a hozzávalókból a tésztát. Jól kidolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk, olvasztott zsírral vékonyan megkenjük és hajtogatjuk (alulról, felülről és két oldaláról). Még 2x hajtogatjuk, közben 20-20 percet pihenni hagyjuk a tésztát. Ekkor kispohárral (!) apróra kiszaggatjuk és előmelegített sütőben világosra sütjük. A kihűlt pogácsákat kettévágjuk és az alábbi sajtkrémmel megtöltjük, majd az oldalát is beleforgatjuk a reszelt sajtba.

Sajtkrém (szakáll): 4 db tömlős natúr ömlesztett sajt, 25 dkg vaj, 1 tk. só, 40 dkg reszelt kemény sajt (a fele lehet füstölt is ha a család szereti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése