2014. január 13., hétfő

Sós perec

Perec: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 tk. só, tej, 10 dkg zsír

30 dkg lisztet a tejben felfuttatott élesztőt és a sót elkeverjük annyi tejjel, hogy galuskatészta sűrűségű legyen és meleg helyen kb. 1/2 órát kelesztjük. 
20 dkg lisztet összedolgozzuk a zsírral és a megkelt tésztához gyúrjuk. 
Több részre osztjuk a tésztát és  hosszú rudakat sodrunk belőlük, melyet perec formába hajtogatunk. Tetejüket tojással megkenjük és forró sütőbe tesszük. Mikor félig kész, kihúzzuk a sütőből és sós masszát csorgatunk rá, ezután készre sütjük. 

Sós massza: 2 ek. liszt + 1 ek. só és annyi víz, hogy folyós legyen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése