2014. január 18., szombat

Brokkoli és zellerkrémleves


Hozzávalók:1 közepes fej fej friss brokkoli (vagy ½ zacskó fagyasztott) ,  1 fej vöröshagyma, 2-3 g. fokhagyma, 1 szál répa, 1-2 db krumpli, házi vegeta, petrezselyemzöldje, só, bors, 2 dl tejföl, (reszelt sajt)

A brokkolit, az apróra vágott krumplival, reszelt vöröshagymával felkarikázott répával, zúzott fokhagymával annyi sós, vegetás vízben tesszük fel főni, hogy ellepje. Lassú tűzön felfőzzük (majd pár egész darab brokkolit félreteszünk a díszítéshez). A levesbe egy doboz tejfölt belekeverünk és az egészet turmixgéppel összeturmixoljuk. Visszatesszük az egész darabokat a levesbe, megszórjuk petrezselyemzölddel és éppen felrottyantjuk. Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.


Zellerkrémleves

A recept ugyanez, csak a brokkoli helyett zellert használunk főzöldségként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése