2014. január 18., szombat

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemell baconban

Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 1 cs. aszalt szilva, 1 cs. aszalt sárgabarack, sajt, só, bors, dió, vékony bacon szeletek

2 őzgerinc formát kibélelünk vékony bacon szeletekkel vagy csak simán folpackra egy más mellé rakjuk őket. Aki szereti kevés mustárt is kenhet a szalonnaszeletekre. A kiklopfolt, sózott borsozott csirkemell szeleteket rárakjuk. A közepébe előző este vörösborban áztatott gyümölcsöket, rusztikusra vágott diót halmozzuk és/vagy tehetünk közé sajt darabkákat. 
Ekkor a csirkemell filéket szorosan ráhatjuk a töltelékre, erre a bacon szeleteket. Jól egybe nyomkodjuk. Kizsírozott sütőben 1 dl víz hozzáadásával alufóliával lefedve kb 1 órát sütjük előmelegített sütőben. Ezután levesszük a fóliát és kb 1/2 óra alatt körbesütjük a bacont.
Készíthetjük úgy is hogy a csirkemellet apróra kockázzuk, az aszalt gyümölcsöket is és kis sajttal összekeverve bacon szalonnával őzgerincformát kibélelünk. Ebbe halmozzuk a mixet és így sütjük meg a töltött húsunkat.
A töltelék egyébként lehet csirkemáj, gomba, kevés darált pörköltmaradék tejföllel...
De készíthetjük úgy is, hogy a csirkemellet közepes méretűre felkockázzuk és úgy vegyítjük el a töltelékkel, majd így helyezzük a baconnal kibélelt őzgerinc formába.

Baconba tekert darált húsos tekercs
A bacon szalonna csíkokra helyezhetünk (sóval, borssal, vegetával, zöld fűszerekkel) ízesített darált húst is. A szorosan bacon szalonnába göngyölt húst kizsírozott (vagy sütőpapíros) tepsire téve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. 
Ezt a tölteléket is gazdagíthatjuk még úgy hogy a darált hús közepébe sajtot teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése