7
kg sertéshús, 1, 5 kg marhanyak, 2 kg ipari szalonna, 25 dkg só, 3 dkg fehér
bors, 1 dkg szegfűbors, 1 dkg szerecsendió, 1 dkg cukor, 1 dkg salétromsó, 1
dkg fokhagymapor, 1 dkg Na-glutaminát, 1 dkg aszkorbinsav
A húst felkockázzuk és lefagyasztjuk. Felengedés
után jó alaposan lecsepegtetjük, majd újra lefagyasztjuk, felengedjük újra és
jól lecsepegtetjük. Befűszerezzük, majd 3 mm-es tárcsán ledaráljuk, ugyanúgy
betöltjük, mint a kolbászt szoktuk és lassú tűzön felfüstöltetjük.
/A fagyasztásokra azért van szükség, hogy a hús
víztartalmától megszabaduljunk!!!/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése