2025. szeptember 28., vasárnap

Almás palacsinta ahogy anya készítette

Hozzávalók (kb 8-9 vastag palacsintához):  3 tojás, kb. 6 dl tej, szódavíz (vagy szódapor), liszt, csipet só, csipet cukor, fahéj, 2 nagyobb lédús alma

A felvert tojásokat a tejjel, a liszttel, szódával sűrű palacsintatésztává keverjük ki. Ízesítjük csipet sóval, cukorral és fahéjjal. Ezután a lereszelt almát is hozzákeverjük és lefedve  kb 1 órát (akár egy egész éjszakát) hagyjuk állni a hűtőben. Ezután a szokott módon kevés olaj hevítésével a palacsintasütőben kisütjük. 

Lehet kisebb amerika palacsintát vagy hagyományos nagy palacsintát sütni belőle. Az alma miatt nem olyan egyszerű a palacsintát eloszlatni a sütőben, ezért ahol van egy kis rés oda inkább érdemes egy kis masszát csorgatni és a reszelt almát óvatosan - egyenletesen - egy kanállal eligazgatni. A reszelt alma miatt vastag, ezért nem csavarjuk fel, inkább négybe hajtjuk az almás palacsintákat. Kínáláskor még egy kevés fahéjas cukorral meghintjük. Ezek a palacsinták sokkal vastagabbak és laktatósabbak hagyományos társaiknál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése