2025. július 30., szerda

Cukkini spagetti paradicsomos, fetás sósszal

Hozzávalók: 1 cukkini, koktél paradicsom, 1 kisebb fej lilahagyma, 3 g. fokhagyma, só, bors, rozmaring, oreganó, olívaolaj, feta sajt (vagy krémfehér sajt), 1 ek tejföl  

A meghámozott cukkinit (ha nagyon zsenge nincs szükség hámozásra) hosszú, vékony szeletekre szeljük egy tökgyalun vagy zöldséghámozó. Majd azokat a szeleteket vékony csíkokra, spagetti  vagy metélttészta vastagságúra vágjuk. Az apróra vágott lilahagymát és a félbe vágott koktélparadicsomokat egy kis olívaolajjal elkezdjük kis lángon kicsit fonnyasztani.     

Pár perc múlva hozzáadjuk a zúzott fokhagymát a sajttal és tejföllel együtt és kb. 1/2 dl vízzel felöntjük. Kis borssal, rozmaringgal, oreganóval ízesítjük. Ekkor beletesszük a cukkini "tésztánkat" és az egészet addig főzzük (kb 30-40 perc), míg a zöld spagetti megpuhul. A végén sózzuk, mert a feta sajt már ad egy alap sós ízt. Nagyon finom, könnyű, húsmentes, szénhidrátmentes  nyári ebéd vagy vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése