2025. május 17., szombat

Tatárbifsztek

Tatárbifsztek (5-6 főre): 40 dkg marhabélszín (vagy hátszín), 1 tk őrölt kömény, 1 ek őrölt pirospaprika, 1,5 tk dijoni mustár, 1 kisebb apróra vágott vöröshagyma, 3 g zúzott fokhagyma, 2 ek. ketchup, só, bors, 1,5 tk Worcestershire-szósz, 1-2 tojássárgája

Kínáláshoz: piritós kenyér, lilahagyma karikák, újhagyma, zöldpaprika, erős paprika, sajt, paradicsom, uborka, vaj

A nyers, apróra darált húst elkeverjük az összes hozzávalóval, majd jól begyúrjuk az egészet. Természatesenahány ház, annyi szokás, annyi ízvilág. Van aki balzsamecettel, citromlével, más aprított kapribogyóval, szójaszósszal ill. aprított petrezselyem zöldjével teszi különlegessé az ízhatást.1 éjszakára, de min 2h-ra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Egy nagyobb tálkában vagy formázva kínálhatjuk pirítós mellé. Zöldségeket és további fűszereket készítünk az asztalra, hogy ki-ki kedve szerint tovább ízesíthesse. Az elkészített mennyiséget 1-2 napon belül el kell fogyasztani, ezért nem érdemes nagy adagot készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése