Hozzávalók: bacon szalonna
(min 2 szelet/fő), grill kolbászkák vagy debreceni kolbászkák
( 2db/fő), paradicsom/ koktélparadicsom, tojás
(1 db/fő), csiperkegomba
(elhagyható), paradicsomos bab, só, bors, bazsalikom, vaj, toast kenyér
Egy serpenyőben 1 ek olajon ropogósra sütjük a bacon szeleteket, mellette a grill kolbászokat is körbesütjük. A visszamaradt zsiradékon pici sóval, borssal, bazsalikommal meghintett felkarikázott paradicsomokat, vagy a felezett koktélparadicsomokat ill. aki szereti a szeletelt gombát is lesütjük. Ezután a tojásokból elkészítjük a tükörtojásokat. Végül a még meleg serpenyőben megmelegítjük a paradicsomos babkonzervet
( természetesen készíthetjük frissen is).

Az egészet egy tányérra helyezzük, kevés sóval, borssal meghintjük. A serpenyőben egy kevés vajon pirítóst készítünk és ezt kínáljuk az angol reggeli mellé. Az autentikus tényéron black pudding is megjelenik, ez amolyan jól átsült véreshurkaszerűség. Oxfordban piritósra kent narancslekvár is dukál ehhez a menühöz. Az angolok tejes teával fogyasztják, de mi inkább narancslét és kávét fogyasztunk mellé. Ez a fogás olyan laktató, hogy akár egy könnyű ebédet, vacsorát is kiválthatunk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése