Hozzávalók: 1 szűzérme, vékony bacon csíkok, bors, 6-10 g. fokhagyma, rozmaring, olívaolaj
Szőlő szósz: 1 -1 közepes fürt fehér és fekete szőlőfürt (kb 1 kg), vaj, 2 dl tejszín, 1 tk étkezési keményítő, fahéj, szegfűszeg, 2 cs vaníliás cukor, szerecsendió
A szűcspecsenyét kb 3 centi vastag szeletekre
vágjuk, borssal és kedvenc zöld fűszerünkkel meghintjük, majd egy-egy baconbe tekerve - hústűvel rögzítjük - őket. Előmelegített sütőben, olívaolajjal kikent tepsibe tesszük a
szűzérme hengereket, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
A tekercsek tetejére rozmaring ágat tehetünk,a tepsibe pár gerezd fokhagymát dobunk, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Szőlő mártás: A szőlőszemeket félbevágjuk, majd egy lábasban egy kanálnyi vajon közepes tűzön felfőzzük, majd előbb tejszínnel, majd étkezési keményítő hozzáadásával sűrítjük a szószt. Mehet bele 2 cs. vaníliás cukor is. Ízesíthetjük továbbá fahéjjal, szegfűszeggel, kevés szerecsendióval. Aki inkább savanykás ízre vágyik, az a fahéj és szerecsendió helyett egy kevés mustárt és fehérbort adjon a szószhoz. Tálaláskor leönthetjük a tekercseket szósszal vagy mellé kínáljuk.
Mellé krumplikrokettet is kínálhatunk még.
A tekercsek tetejére rozmaring ágat tehetünk,a tepsibe pár gerezd fokhagymát dobunk, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Szőlő mártás: A szőlőszemeket félbevágjuk, majd egy lábasban egy kanálnyi vajon közepes tűzön felfőzzük, majd előbb tejszínnel, majd étkezési keményítő hozzáadásával sűrítjük a szószt. Mehet bele 2 cs. vaníliás cukor is. Ízesíthetjük továbbá fahéjjal, szegfűszeggel, kevés szerecsendióval. Aki inkább savanykás ízre vágyik, az a fahéj és szerecsendió helyett egy kevés mustárt és fehérbort adjon a szószhoz. Tálaláskor leönthetjük a tekercseket szósszal vagy mellé kínáljuk.
Mellé krumplikrokettet is kínálhatunk még.
Természetesen a szőlő mártás (szőlő szószt) bármilyen pecsenye mellett igen finom köret önállóan vagy egyéb köret mellett.
Krumpli krokett: 1 kg hajába főtt krumplit megtisztítunk, összenyomunk és hagyjuk kihűlni. Ekkor 2 tojással, csipet sóval, borssal és annyi liszttel összeállítjuk, hogy laza formázható tésztát kapjunk. Ekkor több részletben 2 cm-es csíkokat hengergetünk, amit vékonyan zsemlemorzsába forgatunk, majd forró zsiradékban világosra kisütünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése