2018. augusztus 27., hétfő

Barack befőtt

Hozzávalók: közepesen érett őszibarack, cukor

A kimagvalt, megpucolt nem túl érett (!) barackokat úgy rétegezzük a tisztára mosott befőttesüvegekbe, hogy minden sor barackra 1 ek cukrot szórunk. 4 kg őszibarackból kb. 6 db 7 dl-es üveg befőtt készül el.
A rétegezést addig folytatjuk - időnkét kicsit lenyomogatva a barackokat - míg az üvegek meg nem telnek.
Ekkor az üveget lezárjuk - vizet nem teszünk bele (!) és kidunsztoljuk, majd a dunsztba hagyjuk az üvegeket kihűlni min 24 órán át.
Természetesen sárgabarackból is készíthetünk barack befőttet, de ott vízzel fel kell engedni az üvegeket dunsztolás előtt (mert a sárga barackban nincs annyi víz, mint az őszibarackban).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése