2014. június 25., szerda

Fanta szelet

Tészta: 6 tojás, 6 ek cukor,  5 ek. liszt, 2 ek. cukrozatlan kakaó, 1 dl étolaj, 1/2 cs. sütőpor  

A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük sütőport, a kakaóport, majd belecsorgatjuk az olajat. Beleszitáljuk a lisztet, fényesre kikeverjük az egészet és vajas, lisztes (32×42 cm-es) tepsibe simítva előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Krém: 2 dl habtejszínt 10 dkg porcukorral és 1 habfixálóval keményre verünk, majd 50 dkg túróval elkeverjük és a kihűlt tésztára simítjuk.

Máz: 2 cs. vaníliás pudingport 7 dl szénsavas üdítőben (pl. Fanta narancs) 3-4 ek. cukorral felfőzzük és mikor kezd sűrűsödni, az egészet a túrós massza tetejére simítjuk és dermedésig a hűtőbe tesszük.
Hosszúkás szeletekre vagy kockákra vágva kínáljuk.
Van aki a túrókrémet úgy készíti, hogy az 50 dkg túrót elvegyítik 10 dkg cukorral habosra kikevert 25 dkg margarinnal. Így tejszínesen szerintünk ízletesebb és kevésbé "nehéz" a túrókrém.
Üdítős szelet, Fanta szelet, Mirinda szelet néven is fut ez a túrós desszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése