2014. január 13., hétfő

Pizza

Pizza


Hozzávalók ( 2 gáztepsihez! ): 3 dkg élesztő, kis cukros tej, 50 dkg liszt (ha valaki a ropogósabb tésztát szereti akkor 40 dkg liszt + 10 dkg kukoricaliszt), 7 dkg margarin, 1 ek. só, 1 csipet cukor, 1 tojássárgája, 1-2 dl tej + ízlés szerinti feltét + reszelt sajt

Az élesztőt kis cukros tejben megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszttel elmorzsolt margarinhoz. Ebbe kerül a só, cukor, tojássárgája és annyi tej (1-2 dl), hogy közepes sűrűségű (kissé galuskás állagú) tésztát kapjunk. Ekkor kb. 3/4 órát kelesztjük.
A kinyújtott tésztát vajas, lisztes tepsibe tesszük úgy, hogy a tésztának oldalt kis peremet igazítunk. Ekkor megkenjük pizzaszósszal v. ketchuppal (én egyébként paradicsomlevet szoktam kikeverni oregánóval - nem kell félni tőle, hogy folyékony az állaga).
Erre halmozzuk a feltétet: felvágottak, kolbász,paradicsom, paprika, uborka, gomba, ananászkarika, olívabogyó, hagymakarika, az elmaradhatatlan kukorica.Ezután vastagon megszórjuk reszelt sajttal és mehet a sütőbe. Kb. 20 perc elég és már ehetjük is a forró olasz lepénykenyeret.

Ha gyors vacsorára csak kis adagot szeretnénk készíteni próbáljuk ki a serpenyős pizzát!
2 felvert tojásba 1 ek majonézt, 3 ek tejfölt keverünk,majd csipet sót és 9 ek lisztet beledolgozunk. Egy vékonyan kiolajozott serpenyőbe öntjük a tésztát és lefedve a tűzhelyen kb 12 perc alatt készre sütjük. Ezután lehúzzuk a tűzhelyről rádobáljuk a feltétet és újabb 3 perig fedővel lefedve visszatesszük. Ezután kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése