2023. június 15., csütörtök

Orchidea szelet

Vanília krém: 1/2 l tej, 2 cs vaníliás pudingpor, 15 dkg cukor, 20 dkg margarin

Kókuszkrém: 3 tojásfehérje, 20 dkg kókuszreszelék, 10 dkg porcukor, 10 dkg margarin

Máktöltelék: 20 dkg őrölt mák, 1 dl forró tej,  10 dkg cukor, 1 reszelt alma, késhegynyi fahéj, 1/2 reszelt citromhéj

Tészta: 50 dkg liszt, 1 cs sütőpor, csipet só, 10 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 1/2 reszelt citromhéj, 2 ek cukrozatlan kakaó

Tetejére: őröletlen mák és kókuszreszelék

A 3 fajta krém elkészítésével kezdünk. A vanília krémhez a  2 pudingport 1/2 liter tejben megfőzzük és mikor félig kihűlt, a cukorral kikevert margarinnal fellazítjuk. A kókuszos masszához a a 3 tojásfehérje cukorral keményre vert habjába beleforgatjuk a kókuszreszelékkel kikevert margarint. A mákos masszához a mákot kevés forró tejjel leforrázzuk, 10 dkg cukorral és reszelt almával, citromhéjjal, fahéjjal jól elkeverjük.  

A lisztet a sütőporral, egy csipet sóval elkeverjük, majd beleforgatjuk a tejfölt és belereszeljük a citromhéjat is. A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Az egészet a sütőporos liszttel elkeverjük és a tésztát  három részre osztjuk. Ha a tészta nehezen akar összeállni, egy kis tejjel lazíthatjuk. Az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. 


A tészta első - fehér - részét kinyújtjuk és egy kb 32x20 cm-es, zsírozott tepsibe helyezzük, kicsit villával megszurkáljuk és a mák tölteléket rásimítjuk. Ezt befedjük a másik kinyújtott, megszurkált lappal. Tetejére a kókuszos krémet kenjük egyenletesen, majd befedjük a kakaóporos, megszurkált kinyújtott lappal. Kb 180 C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. 

Mikor a vaníliás krém és a sütemény is kihűlt a tetejére rákenjük a pudingos krémet. A krém tetejére mákot vagy kókuszreszeléket szórunk díszítésként és felszeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése