Hozzávalók: csirke (mell, comb) vagy tarja, 3 répa, 2 zöldség, 1 zeller, 2 zsenge cukkini, 1 nagy vöröshagyma vagy lila hagyma, 3-4 g. fokhagyma, borsó, paradicsom vagy koktélparadicsom, csemege kukorica...só, bors, kakukkfű, rozmaring
Húspác: mustár, só bors, olívaolaj, zúzott fokhagyma, bazsalikom, zöldség zöldje, zeller zöldjeA csirkét vagy tarját jól besózzuk, majd majd a húspáccal jól bekenjük és hagyjuk 1-2 órát állni.
A felkockázott zöldségeket egy tűzálló tálba tesszük, enyhén megsózzuk, borsozzk majd kevés olívaolajat ill a megmaradt páclét locsoljunk rá és az egészet jól átforgatjuk hogy mindenütt érje az olaj a zöldségeket.

Erre a zöldségágyra helyezzük a pácolt húst, meghintjük még további zöldfűszerrel (kakukkfű, rozmaring,...) majd alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése