Nagymamaféle tojásleves
Hozzávalók: olaj, 2 ek liszt, só, bors, őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt kömény, 2 dl tejföl, 2-3 tojásA lisztet kevés olajon lepirítjuk. Levéve a tűzről kevés pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel beízesítjük és belekeverjük a tejfölt. Felengedjük kevés vízzel majd amikor a leves forr, 2-3 felvert és jól elkavart tojást belecsorgatunk folyamatos keverés közben. Még további 5-10 percig kevergetjük hogy a tojás jól elkeveredjen.
Az én nagymamám egyébként elkészítette az ízesített paprikás rántást, felöntötte vízzel, tovább ízesítette és félbevágott személyenként 1 főtt tojásokkal kínálta. 👌
Palermói tojásleves
Hozzávalók: 3 ek vaj, 2 ek liszt, zöldség zöldje, só, bors, vegeta, 2-3 tojás sárgája + tojásonként 0,5 dl tej, reszelt sajt (elhagyható)
Kevés vajon lepirítjuk a lisztet a petrezselyemmel,
majd felöntjük kb. 2-3 dl vízzel, beízesítjük sóval, borssal, vegetával. Amikor felforrt belecsorgatjuk a tejben elkevert tojások sárgáját és csomómentesre keverjük, és újra összeforraljuk az egészet.

Tálaláskor sajtot lehet a levesbe reszelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése